Over


Bedrijfsjurist

Yvette Beumer heeft niet de gebruikelijk weg naar het notarisschap gevolgd. Nadat ze begin 1992 in Leiden is afgestudeerd als bedrijfsjurist neemt ze een baan aan als manager bij een Amerikaanse Multinational. Yvette Beumer: “In het bedrijfsleven leer je dat de commerciële belangen van een bedrijf het belangrijkst zijn en dat alles wat je als jurist onderneemt in het belang moeten zijn van die bedrijfsbelangen. Die regel pas ik nu nog steeds toe voor mijn zakelijke cliënten. Wat ik notarieel vastleg, moet het bedrijf in haar commerciële doelstellingen ondersteunen en niet beperken.”

Notaris

Eind 1994 neemt Yvette Beumer een baan aan als jurist op een middelgroot notariskantoor in Den Haag. Om zichzelf kandidaat-notaris te mogen noemen studeert ze in haar avonduren notarieel recht en studeert ze voor de tweede keer af in Amsterdam. Vervolgens werkt ze als kandidaat-notaris een aantal jaren bij het landelijke advocaten- en notariskantoor Trenité van Doorne en een daarvan afgeleid kantoor in Den Haag. Hier doet ze ervaring op in de behandeling van nieuwbouw en grote en ongebruikelijke onroerend-goed transacties. In 2005 maakt Yvette Beumer de overstap van Den Haag naar Velsen waar ze als notaris wordt benoemd en verbonden is aan Notarishuis IJmond. Na een aantal jaren besluit Yvette Beumer zich af te splitsen van Notarishuis IJmond en haar eigen kantoor te beginnen.

Estate Planner

Yvette Beumer heeft als extra specialisatie een opleiding gevolgd tot Estate Planner en is lid van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN). Als Estate Planner houdt ze zich bezig met het adviseren over-, en uitwerken van de mogelijkheden om vermogen zo (fiscaal) gunstig mogelijk te laten overgaan op bijvoorbeeld de volgende generatie.

Yvette Beumer: “Het gunstig laten overgaan van vermogen gaat meestal in meerdere stappen. Die stappen moeten zorgvuldig worden bepland. Hoe eerder met begint met plannen, hoe meer mogelijkheden er zijn. Het is dus eigenlijk nooit te vroeg om een advies te vragen.”

Yvette Beumer: “Ik streef naar een notarispraktijk die zich onderscheidt van veel van de huidige notariskantoren op het gebied van kennis, efficiëntie en persoonlijkheid. Met ruime kennis van zaken, door kritisch mee te denken en open te staan voor specifieke wensen van de cliënt, kun je vaak meer juridische mogelijkheden aandragen dan de standaard mogelijkheden. Dat maakt het interessant om notaris te zijn.”